Sociedad

"Repúblicas". Una mostra de fotografies utòpiques

Els fotomuntatges de l'argentí Luciano Denver sobre edificis imaginats al llarg de Los Andes i el Carib colombià obren el nou espai d'art itinerant Daniela Sánchez Art Advisory a Barcelona. L'exposició “Repúblicas” es pot veure fins el 22 de novembre

"Radio sin afán" / Luciano Denver

Barcelona

 L'exposició parteix de la idea de dues repúbliques imaginàries: "La República de los Andes" y "La República del Caribe" seguint la idea que la població pot tenir un lligam geogràfic i identitari que va més enllà de la divisió de països. La sèrie de fotografies de la República de los Andes respon a un viatge que el fotògraf va fer des del sud a la Patagònia argentina i xilena passant per l’altiplà peruà i bolivià i arribant a Equador i Colòmbia. Per crear la República del carib va treballar a la part colombiana del continent i les illes d’aquest país.

"Carribbean Bank" / Luciano Denver

L'artista treballa amb la idea d'arribar a un lloc i pensar què és el que falta en aquell espai . En el cas de la costa peruana del nord on l'aigua dolça ha d'arribar en camió decideix inventar-se un cooperativa d'aigua dolça o bé al desert d’Atacama on no hi ha cap lloc on comprar menjar o begudes , Luciano hi crea un Mercat de l'altiplà "voy respondiendo a las necesidades de cada lugar y con mis fotomontajes creo edificios que responden a esa necesidad". Per fer-ho aprofita elements d'altres fotografies seves, cada fotomuntatge surt de la suma d'entre 700 i mil fotografies, amb els que crea nous edificis amb un resultat que ens acosta a l'hiperrealisme però també al realisme màgic.

En la sèrie de República del Carib es veu clarament la influència del realisme màgic "cuando llegué a Cartagena de Indias descubrí que la gente se quedaba sin hielo y creé una fabrica de hielo con arquitectura colonial ".Un altre dels edificis imaginats és una ràdio, anomenada "Sin afan", una expresió habitual que va escoltar a El Islote, un petita illa entre Cartagena de Indias i Panamà.

No descarta que algun dels seus projectes es pugui fer realitat. Luciano pensa un dia fer-se una casa a partir de les fotografies que ell fa de diverses cases.

"Fábrica de hielo" / Luciano Denver

L'exposició Repúblicas és la primera del nou espai d'art itinerant Daniela Sánchez Art Advisory. Després de treballar a Arco Madrid i en una casa de subhastes de Londres Daniela Sánchez ha decidit " formar parte de la apuesta por el arte contemporaneo en Barcelona".

Ha triat començar amb una exposició de Luciano: "los lugares podrian existir, son sitios donde querias ir es una creación de lugares que segun Luciano deberían existir".

En un futur pensa programar fotografia, escultura i pintura i es triarà espais adequats a cada artista. La primera exposició està situada en un local del carrer Lluis el Pietós 4 de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00