Sociedad

El fiscal troba delictes en la gestió d'Aigües de Girona

El jutjat d'instrucció número 2 de Girona ha citat a declarar com a investigat -el que abans es deia imputat- el conseller delegat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià pels presumptes delictes d'apropiació indeguda i delicte societari.

Pifarrer, el primer de la dreta, en una imatge d'arxiu a Salt. / ACN

Girona

Segons ha pogut saber Ràdio Girona, Narcís Piferrer, el conseller delegat de l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià declararà aquest divendres al jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Girona.

La fiscalia va començar a investigar arran de la denúncia que va presentar la CUP després que SER Catalunya destapés el contingut d'una auditoria en què es qüestionaven nombroses pràctiques dubtoses que s'han fet durant anys a l'empresa. Aquesta denúncia anava dirigida contra Narcís Piferres i contra Girona SA, la part privada d'AGISSA que representa el 80 % d'aquesta empresa mixta. Girona SA està formada per Aqualia (33'6%), Aigües de Barcelona (31'4%), CaixaBank (34'2%) i un petit accionista que té el 0'75 %.

La CUP, agafant-se al que va sortir a la primera -i única- reunió de la comissió d'investigació -creada per l'Ajuntament de Girona quan Carles Puigdemont era alcalde- va fer públic que Girona SA facturava cada any 180.000 euros per pagar el seu conseller delegat i el director tècnic de l'empresa sense que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià ho sabessin.

També es va fer públic en aquell moment que l'empresa jugava amb la comptabilitat de manera que quan hi havia resultats positius es quedaven els ingressos i quan eren negatius els imputaven als ajuntaments.

La CUP va presentar a la fiscalia el contingut de l'auditoria que la consultora Efial va fer a Aigües de Girona, Salt i Sarrià, que, entre d'altres coses, deia que l'empresa mixta genera un superàvit anual superior al milió d'euros i, en canvi, l'any 2012 tenia un deute acumulat de més de 7 milions. Afegia que d'aquests 7 milions, el soci privat se n'emportava el 80%.

Altres pràctiques presumptament irregulars que recollia l'auditoria són que es demanaven crèdits i després els diners no s'utilitzaven pel que estava previst; que les contractacions d'obra civil es feien sempre a les mateixes empreses i que l'aigua es ven més barata al Consorci de la Costa Brava que als ciutadans de Girona, que són els que tenen els drets sobre el riu Ter.

Després d'uns mesos investigant, la fiscalia veu indicis de delicte per part de Narcís Piferrer. Haurà de respondre d’un presumpte delicte d'apropiació indeguda i d’un delicte societari, que és el que es comet quan l'administrador d'una societat falseja els números i causa un perjudici econòmic a la societat a qui representa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00