Sociedad

Girona, Salt i Sarrià de Ter seran acusació particular en el cas Aigües de Girona

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià s'han presentat com a acusació particular en el procediment judicial obert per la gestió d'AGISSA, l'empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià. Diuen que ho fan per tenir información de primera mà i no perquè vegin cap indici de delicte.

Els alcaldes de Salt, Jordi Viñas; Girona, Marta Madrenas i Sarrià de Ter, Roger Torrent / ACN ACN

Girona

De moment, Girona s’ha presentat com a acusació particular però Salt i Sarrià de Ter ja han acordat adherir-s’hi quan les respectives juntes de portaveus ho hagin aprovat.

Els tres ajuntaments, que tenen representació en el consell d'administració d'aquesta empresa mixta controlada en un 80 per cent pel soci privat Girona SA, diuen que NO es presenten a la causa perquè sospitin de cap delicte sino només per poder obtenir informació de primera mà. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en representació dels tres ajuntaments, ha dit que si els haguessin tingut ho haurien portat ells a la fiscalia.

Marta Madrenas- cap indici

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000121199/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Qui ho va portar davant el fiscal va ser la CUP estirant del fil de l'auditoria externa que va posar sobre la taula les presumptes irrregularitats en la gestió d'AGISSA, una auditoria encarregada precisament per l’ajuntament de Girona. La CUP acusava el conseller delegat d'AGISSA, Narcís Piferrer, de malveració de diners públics, facturació falsa i finançament improcedent. La portaveu de la CUP a l'ajuntament de Girona, Laia Pèlach, creu que Piferrer va utilitzar el seu càrrec dins l'empresa "per enriquir el soci privat", de qui també cobrava.

Laia Pélach ok- agissa

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000121188/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El fins fa poc conseller delegat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià, Narcís Piferrer -jubilat des de fa pocs mesos- ha de declarar divendres al matí al jutjat d'instrucció número dos de Girona com a investigat. Haurà de respondre d'un presumpte delicte d'apropiació indeguda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00