Sociedad
CAS SHIROTA

Els 19 imputats recorren a l’Audiència Provincial perquè s’arxivi la causa

Els imputats pel cas SHIROTA, una de les branques del cas INNOVA a Reus, presenten diversos recursos per demanar que s'arxivi el cas i evitar que se'ls embarguin tots els béns.

Avui haurien de fer front a una astronòmica fiança de 144 milions d'euros pels presumptes delictes comesos durant la constitució d'aquesta empresa dedicada a la nutrició i la salut.

Shirota Funtional Foods, l'empresa sobre la que versa el cas. ACN

Reus

lguns ja ho han fet, d’altres ho faran aquest mateix matí… els 19 imputats pel cas SHIROTA, que investiga presumptes irregularitats en la constitució de l’empresa vinculada a la investigación en la nutrició i la salut, demane l’arxivament de la causa a l’Audiència Nacional.

Els imputats són els 14 membres de l'equip de govern tripartit entre els anys 2007 i 2011, dos regidors d'anteriors mandats, i màxims responsables d'INNOVA, entre ells Josep Prat. Les diferents defenses de tots ells consideren que no hi ha fet delictiu i que si hi és la responsabilitat no hauria de recaure en els regidors que van avalar els diners necessaris per la creació de l’empresa.

Fiança indefinida

Tot i que en un principi el jutge va decretar una fiança de 8 milions d'euros per cadascun dels imputats, l'Audiència va esmenar el magistrat assegurant que la fiança havia de ser de 8 milions en total, és a dir, a pagar entre tots ells... Pendents encara d'esclarir la xifra, els imputats són conscients que no poden fer front de cap de les maneres a la fiança, el que hauria de suposar l'embargament dels seus béns i els seus comptes bancaris.

S’espera que en els propers mesos el jutge dicti una ressolució per la que es fixi la fiança definitva, que podría rondar els 8 milions d’euros a pagar solidàriament.

El cas SHIROTA

El jutge investiga un aval de 3 milions d'euros de diner públic per crear l'empresa SHIROTA, ja dissolta. El magistrat no considera lògic que l’Ajuntament, que no era màxim accionista de l’empresa, aportés el capital per la seva constitució, beneficiant, d’aquesta manera, empreses i institucions privades que se’n beneficiaven.

Aquesta és la primera de les tres parts en les que el jutge del cas INNOVA ha trinxat el cas SHIROTA. S’espera que en breu es doni a conèixer les investigacions al voltant de la gestió de l’empresa i la seva dissolució, on el jutge considera que també es podrien haver comès delictes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00