Sociedad
SOCIETAT

Tarragona acull la primera trobada sobre desaparicions forçoses de menors

Durant l'acte es constituirà un observatori per donar visibilitat a aquests casos i continuar amb la lluita jurídica dels nens robats.

Eva Hidalgo

Tarragona

Qui sóc en realitat? Aquesta és la pregunta que es fan centenars de persones nascudes sobretot durant els anys 70 i 80 que van ser donades en adopció de sotamà al néixer, i per tant busquen la seva veritable identitat. Paral·lelament hi ha milers de famílies que continuen buscant els seus fills robats.

Entrevista- Desaparicions forçoses de menors

13:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000095492/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Iniciativa pionera

Dissabte la ciutat acollirà la constitució del Comitè Científic de l’Observatori de les Desaparicions Forçoses de Menors. L’objectiu és esclarir casos a través d'anàlisis d'ADN, fer entrevistes a les víctimes i posar mecanismes jurídics per investigar i posar punt i final. El director científic de l'organisme serà el doctor Santiago Castellà, professor de dret internacional públic de la URV.

Neus Roig serà la presidenta de l'Observatori. Després d’elaborar una tesi doctoral sobre aquesta problemàtica, conclou que “el que cal és fer un estudi sobre tots els tipus d’arxius dels casos existents i enviar-ho a Fiscalia i al Ministeri per dir-los que ho estan fent molt malament”.

Durant els darrers 8 anys, hi ha hagut 2.000 denúncies a l'estat espanyol que han estat arxivades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00