Sociedad

El 80% de prostitutes treballen obligades

El 80% de les dones que exerceixen la prostitució ho fan obligades o sota pressió. La dada és del Consell de l'Advocacia de Catalunya però segons la Policia poden arribar a ser el 90%. Moltes d'aquestes dones són enganyades i forçades a venir a Catalunya. Advocats i policia denuncien que hi ha molts interessos econòmics que fan que el tràfic de persones sigui un problema difícil de resoldre.

Dues prostitutes de carretera. / ACN

Figueres

La majoria de dones víctimes de tràfic que hi ha ara mateix a Catalunya explotades sexualment són nigerianes, guineanes, xineses i ucraïneses.

Jesus Martín Aires, de la Unitat Central Contra les Xarxes d'Immigració de la Policia Nacional, explica que les màfies que esclavitzen aquestes dones cada vegada estan més ben organitzats.

El cap de l'organització controla des de l'estranger un grup d'explotadors que ni es coneixen entre ells i cada un controla dues o tres dones.

Jesús Martín Aires, Policia Nacional

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000121294/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Això fa -diu Martín- que sigui molt més complicat seguir la pista A aquestes màfies i desarticular-les. Recorda que, en molts casos, les dones explotades sexualment treballen sota amenaces o han de pagar un deute que van contraure amb les màfies quan les van treure del seu país d'origen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00