Sociedad

Miquel Iceta demana valentia i obrir negociacions amb partits indepedentistes

Entrevista al Balcó de SER Catalunya

El Balcó - Entrevista a Miquel Iceta, primer secretari del PSC

El Balcó - Entrevista a Miquel Iceta, primer secretari del PSC

22:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001131244/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El PSOE celebra aquest dissabte un dels comitès federals més tensos que es recorden. El PSC ja ha deixat clar que tancaran files amb Pedro Sánchez. En una entrevista a "El Balcó" de SERCATALUNYA el primer secretari del PSC ha demanat valentia al PSOE per explorar una alternativa a Mariao Rajoy. En aquest sentit ha defensat que no haurien de facilitar la investidura del líder popular i en canvi, reclama explorar un pacte amb Podemos i a partir d'aquí, intentar sumar altres partits. Entre les opcions, ha assegurat que al comitè defensarà que hi han de ser el Partit demòcrata i Esquerra.

"Algú pensa de veritat que es pot arreglar el problema que prop del 48 per cent dels catalans han votat a favor dels partits independentistes sense parlar amb aquests partits. El PSOE ha de fer valdre la seva proposta federal de veritat, de forma valenta i sobretot, intentar posar-la en pràctica", ha assegurat el primer secretari dels socialistes catalans als micròfons de SERCATALUNYA.

El líder del PSC també ha afirmat que comparteix amb Sánchez que qualsevol diàleg ha de passar per que els partits independentistes renunciïn a fixar com a condició que un eventual Govern central socialista avali un referèndum d'independència. "Si aquesta és la condició no cal que perdem el temps", ha continuat Iceta, que creu que ERC i el PDC haurien de renunciar al referèndum per investir un Sánchez que, al seu parer, oferiria el diàleg que mai ha ofert el PP.

Tot i que Iceta és un dels homes més fidels a Sánchez, considera que hauria de plantejar-se dimitir si avui surt derrotat del comitè federal. Això sí, afegeix que no seria bo que en un moment tan complicat el partit es quedés sense secretari general.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00