Sociedad
TGN 2017

El comitè organitzador dels Jocs contempla posposar-los fins el 2018

Segons ha pogut saber la Cadena SER, aquesta mateixa setmana s'ha parlat a Madrid de suspendre els Jocs Mediterranis o bé atrassar-los un any davant de les dificultats econòmiques.

La manca de govern estatal dificulta l'arribada dels 9Md'€ que l'executiu té pendents.

L'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, entre Amar Addadi i Alejandro Blanco. / ACN

Tarragona

Segons ha pogut saber la Cadena SER, moure la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona de data i posposar-la un any és un pla B que s'ha arribat a plantejar en una reunió amb membres del Comitè Olímpic Espanyol i el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, que també formen part de l'estructura organitzativa. Seria una possible solució al maldecap del finançament, ja que l'Estat encara ha d'abonar nou milions d'euros.

El problema a dia d'avui és la manca de govern, que engega un compte enrere per tal d'incloure aquesta quantitat als pressupostos del 2017 i que els diners arribin a temps. A més, els nombrosos contratemps que hi ha hagut en el calendari d'infraestructures fa que les obres també vagin a contrarellotge i s'acabin pocs dies abans del 30 de juny.

El fet d'allargar 12 mesos més la data inicial de tret de sortida és una proposta que s'ha arribat a posar sobre la taula com a darrera opció, però no s'ha pres cap decisió al respecte.

Manifest a favor

D'altra banda, aquest dimarts el Congrés dels Diputats ha fet una declaració institucional demanant al Govern que compleixi amb els seus compromisos i que dugui a terme les accions necessàries per garantir l'èxit dels Jocs.

Tots els grups polítics amb representació parlamentària han donat suport ferm al manifest. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00