Sociedad
AFER BPA

El ministre Alcobé posa el seu càrrec a disposició del cap de Govern

Assegura que no va retirar diners durant la intervenció de BPA i es desvincula dels correus de Meritxell Mateu

Jordi Alcobé en la roda de premsa urgent per explicar que posa el seu càrrec a disposició del cap de Govern després de l'afer Mateu. / SFGA

Andorra la Vella

El ministre de Telecomunicacions, Transports i Administració Pública, Jordi Alcobé, posa el seu càrrec a disposició del cap de Govern per no perjudicar a l'Executiu, malgrat nega les acusacions que des d'alguns mitjans se li han fet els darrers dies en l'afer Mateu i BPA.

Alcobé ha comparegut aquesta tarda per donar explicacions i fer un exercici de transparència davant d'unes informacions que assegura volen manipular i confondre amb l'objectiu de desgastar al Govern. Ha dit que si s'ha esperat tant per comparèixer és perquè volia assegurar-se que els diners que havia cobrat de BPA no provenien de Landstreet, la societat panamenya gestionada per Joan Pau Miquel.

Ha explicat la seva relació amb Banca Privada d'Andorra tant des de la vessant de client com de consultor. Assegura que no va treure diners abans de la nota del FinCEN, el 10 de març del 2015 i que en va ser coneixedor un dia abans. En aquest sentit, ha explicat que el dia 12 treu 108.000 euros del compte d'una societat d'inversions del qual en tenia el 50%. Un dia després, fa un reintegrament de 25.000 euros del seu compte personal per fer uns pagaments. Però una vegada es decideixen instaurar les restriccions, torna a ingressar els diners que s'havien tret dels dos comptes. També ha dit que el 4 de febrer va fer un canvi de dòlars a euros degut a la depreciació del dòlar.

Pel que fa a la seva relació professional amb BPA, ha explicat que es va iniciar el 2006 i que es va acabar un cop ell ja era ministre per fer la transició de projectes com l'Anuari Socioeconòmic.

Finalment, ha parlat del projecte d'Allianz i BPA i en què també hi participava Meritxell Mateu. Ha assenyalat que en va tenir coneixement a finals de juny de l'any 2011 amb una reunió amb directius de l'empresa d'assegurances i l'aleshores conseller delegat de l'entitat bancària, Joan Pau Miquel. Considera que era un projecte que podria aportar ingressos en un camp poc explotat però que no es va tirar endavant per la seva complexitat. En aquest sentit, ha negat que Mateu intentés influir-lo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00