La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Ressuscitar Intercitrus i retirar producte davant una ruïnosa campanya

La campanya citrícola arranca amb preus que no apleguen a cobrir els costos de producció mentre algunes grans superfícies ni tan sols inclouen als seus lineals cítrics de la terra

Campos de cítricos / CADENA SER

Valencia

La campanya citrícola acaba d’arrancar i ho fa ja amb preus ruïnosos per als productors. De fet, algunes varietats s’estan pagant un 50€ menys que a la temporada passada i no s’aplega tan sols a cobrir els costos de producció.

Tal és la situació que els productors ja han demanat que s’activen els mecanismes de retirada i lamenten que als lineals d’alguns supermercats no hi haja cítrics valencians malgrat que ja hi ha varietats que s’estan comercialitzant.

La llavor (15/10/2016)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000254745/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tot açò ho ha explicat a La Llavor, el programa que la SER dedica al sector agroalimentari valencià, el director d’AVA, Jenaro Aviñó. La baixa demanda dels països d’Europa perquè encara no ha fet fred, la major producció i els efectes de la sequera que han reduït el calibre d’algunes varietats fan que la campanya haja començat amb caigudes de preu molt acusades. El sector s’ha reunit esta setmana a la conselleria d’Agricultura i han apuntat la possibilitat de ressuscitar Intercitrus, el comitè on totes les parts implicades devien fer un seguiment de les cotitzacions i l’estat del sector, i han demanat fins i tot que s’activen els mecanismes de retirada de producció.

Aviñó també ha denunciat que en els lineals de molts supermercats no hi ha cítrics valencians, tots provenen de tercers països, principalment de Sudàfrica. Tot açò mentre ja hi ha varietats collides ací que s’estan comercialitzant. Per això, reclama més sensibilitat a les grans superfícies i que facen com ja fan altres països com Itàlia on es prioritza la producció local.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00