¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El Pla Caufec arrenca sense les infraestructures previstes

L'Ajuntament d'Esplugues descarta construir un pas soterrat perquè el transit procedent de la Diagonal i de la ronda de dalt accedeixi a la ciutat sense creuar-se amb els conductors que surten de la B-23 o els que volen accedir a Barcelona des d'aquest punt

Els accessos a Esplugues que quedaran afectats pel Pla Caufec / ()

Aquesta era la solució inicialment prevista i consensuada amb la Direcció General de trànsit de la Generalitat per agilitar el transit en un punt considerat crític per a la mobilitat i que, alerten els veïns, anirà a pitjor quan es materialitzi el pla urbanístic Porta Barcelona –popularment conegut com a Pla Caufec- que preveu un nou centre comercial de 25.000 metres quadrats, dues torres d'oficines i 700 habitatges a la falda de Collserola.

Terrenys afectats pel Pla Caufec / Soledad Domínguez (Cadena SER)

L'ajuntament es limita a dir que ara mateix estan estudiant una "solució diferent" per aquest punt, en el qual conflueixen els cotxes que entren a Esplugues procedents de la Diagonal, la B-23 o la ronda de dalt i els que volen accedir a Barcelona des del municipi. De fet, de les propostes originals del pla de mobilitat, que és de l'any 2004, les úniques que s'han materialitzat és la reordenació de l'accés a la B-23 per als cotxes que surten de Barcelona cap al Baix Llobregat a través de l'avinguda Jacint Esteve i Fontanet. I es manté també la idea que l'accés al nou centre comercial, que s'ubicarà a tocar d'Hospitalet de Llobregat i que ja té llicència per començar les obres, es faci amb un pas soterrani sota el carrer de Laureà Miró, que és el nom que té la Nacional 340 al seu pas per Esplugues. També s'ha demanat als promotors del centre comercial que les barreres d'accés al pàrquing no estiguin arran de carrer sinó dins de l'espai d'aparcament, com ja passa per exemple a l'illa diagonal, per evitar que els cotxes que vulguin accedir al centre provoquin cues a l'exterior.

Els veïns de l'actual barri de Finestrelles estan molt preocupats per l'impacte que la nova urbanització tindrà sobre una zona que ara mateix ja està col·lapsada amb el moviment que generen les 5 escoles que hi ha a l'entorn i l'hospital Sant Joan de Déu. El president de l'Associació de veïns, Marc Zarzoso denuncia que l'Ajuntament només els ha consultat sobre l'ordenació del trànsit en els nous carrers però "el problema no es resol canviant la direcció d'un determinat carrer, perquè els vials no donen més de si" per absorbir el més que previsible increment de trànsit

El pla de mobilitat original, que és oficialment el que continua vigent, preveia també que la connectivitat de la zona milloraria amb la prolongació de la línia 3 del metro, des de Zona Universitària fins a Esplugues. La promotora original del projecte, la desapareguda SACRESA, es va comprometre a aportar més de 3 milions d'euros per finançar l'obertura d'una estació de metro a Finestrelles, que hauria donat servei al barri i sobretot, a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Un grup de veïns d'Esplugues es personarà aquesta tarda al Ple per tal que el govern respongui la trentena de preguntes i les al·legacions que, de manera particular, els opositors al pla han registrat a l'Ajuntament. El debat de la petició per fer una consulta ciutadana per saber si els veïns encara volen un pla urbanístic que es va aprovar fa 20 anys ha quedat ajornat, per un defecte de forma, fins al Ple del mes de novembre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?