Sociedad

L'oposició tomba el Pla d'Actuació Municipal de Colau

Per primera vegada, l'Ajuntament de Barcelona no podrà aprovar el full de ruta del mandat

El govern de Colau no ha aconseguit que cap partit de l'oposició donés suport al seu Pla d'Actuació Municipal / Patricia Mateos ACN

Barcelona

Tots els grups de l'oposició han rebutjat la proposta de Pla d'Actuació Municipal (PAM) que ha presentat el govern de Barcelona en Comú i el PSC. Igual que va passar ahir amb les ordenances fiscals, el govern s'ha quedat sol defensant el document que recull les principals actuacions del mandat.

El rebuig al PAM demostra els problemes que té el govern municipal per aconseguir majories i suposa que per primera vegada, un govern de Barcelona no podrà aprovar aquest document. Més enllà d'això, el que significa és que, si l'equip de Colau vol tirar endavant les polítiques que recollia aquest full de ruta, hauran de buscar consensos per a cada una de les mesures.

L'oposició ha argumentat que no comparteix el model de ciutat que dibuixa el Pla d'Actuació Municipal, han criticat que el document arriba tard i que el govern no ha tingut voluntat de diàleg. El regidor de CiU, Jordi Martí, ha parlat de "fracàs del govern" perquè "quan tota l'oposició, des de la dreta fins a l'extrema esquerra coincideix en què aquest és un mal PAM, la culpa principal és del govern".

Des de Ciutadans, el regidor Paco Sierra, ha retret que el PAM no incorpori una de les mesures que més han reclamat els veïns: la cobertura de la Ronda de Dalt i ha assegurat que "partim de models de ciutat totalment diferents".

El republicà Alfred Bosch assegura que no se sent identificat amb el full de ruta de Barcelona en Comú i el PSC. Segons Bosch, "no veiem on és el canvi, sinó més aviat un pla immobilista que podrien haver subscrit Imma Mayol (ICV) i Jordi Hereu (PSC) en el seu moment".

Àngels Esteller, del PP, ha criticat el procés participatiu, en el que han participat 39.000 persones. I ha assegurat que el model que recull el PAM "perjudica i enfonsa la ciutat".

I el regidor de la CUP, Josep Garganté, ha considerat que el full de ruta del govern recull propostes interessants, però que en general "és un brindis al sol".

Des del govern, la regidora socialista Carmen Andrés, ha criticat que els grups de l'oposició no hagin volgut ni negociar per intentar sumar-se a aquest pla. És "inaudit", ha dit Andrés. I el regidor de presidència, Eloi Badia ha criticat especialment Esquerra i la CUP amb qui diu podrien compartir molts dels projectes. Badia ha afegit que ara hauran de treballar per poder aconseguir les majories necessàries per tirar endavant, una per una, les mesures que recollia el pla.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00