Sociedad

Obrir un ajuntament el 12-O "ha deixat de ser un tema menor"

El subdelegat del govern de l'Estat a Girona reconeix que no havien demanat fins ara explicacions als ajuntaments per obrir el 12-O i aquest any diu que ho han fet perquè el clima que es viu no és el mateix. Explica que la informació que han sol·licitat als ajuntaments que van obrir servirà "per analitzar quines responsabilitats poden tenir"

Entrevista Juan Manuel Sanchez Bustamante, subdelegat del Govern a Girona

Entrevista Juan Manuel Sanchez Bustamante, subdelegat del Govern a Girona

14:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123055/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

En una entrevista a l'HORA GIRONA, Juan Manuel Sánchez Bustamante, diu que obrir l’ajuntament el 12-O d’aquest any tenia “més transcendència” que els que ho van fer ara fa quatre o cinc anys “perquè les condicions han canviat”.

Explica que això justifica haver-los exigit explicacions perquè aquest acte “ha deixat de ser un tema menor” i en alguns casos, diu, que fins i tot es va demanar “la presència de funcionaris” el 12-O:

Juan Manuel Sánchez Bustamante - Subdelegat govern de l'Estat a Girona

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123064/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons el subdelegat de l’estat a Girona, la informació que han reclamat a dotze ajuntaments de les comarques de Girona servirà per “saber quines responsabilitats” poden tenir els alcaldes i regidors que van obrir els edificis municipals el dia de la Hispanitat.

A més, avisa als ajuntaments que no aportin la informació sol·licitada per la Subdelegació -- els quatre de la CUP ja han anunciat que no contestaran la carta-- que el Govern els aplicarà “tot el que preveu la llei administrativa”. “Si no contesten, ho lamentarem perquè s’ha de col·laborar amb totes les institucions”. La subdelegació ha donat de termini als ajuntaments fins el 14 de novembre per acreditar quins serveis es van prestar el 12-O, si van anar a treballar empleats públics i una còpia de l’acord pel qual es va acordar l’obertura de l’edifici.

“HI HA CONFLICTES DE CONVIVÈNCIA”

Segons Juan Manuel Sánchez Bustamante a Girona hi ha “un conflicte de convivència i una confrontació” generat pel procés independentista. Acusa als responsables polítics de Girona de generar de "manera tendenciosa disputes inecessàries":

Juan Manuel Sanchez bustamante - confrontació entre insitucions

00:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123067/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Posa per exemple, que les insititucions a la resta de l'estat treballen conjuntament i ho fan públi, en canvi a Girona, diu, no es visualitzen alguns projectes que es fan amb la col·laboració de l'estat perquè fer-ho públic "genera problemes per l'èxit de l'operació".

“ENCARA HI HA MARGE PER SALVAR EL PARC DE LA UdG”

En aquesta mateixa entrevista, i sobre el futur del Parc Científic de la UdG, el subdelegat del govern de l'estat ha explicat que “encara hi ha marge” perquè l'estat arribi a un acord amb els patrons del Parc per evitar la liquidació. Segons Juan Manuel Sanchez Bustamante l’estat no ha demanat massa esforços a les institucions de Girona:

Juan Manuel Sanchez Bustamante - parc científic

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123065/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00