Sociedad
INFRAESTRUCTURES

El RACC exigeix a Foment el desviament de camions per evitar més morts a l’N340

En el darrer any han mort nou persones a la via en set accidents de trànsit. En cinc d’aquests, hi ha hagut involucrat un camió. Per això demanen bonificacions del 50% pels transportistes a l’AP-7 i evitar així l’enorme trànsit de vehicles per la N-340 fins que no es trobin solucions.

Imatge d'un accident mortal a la N-340 a Altafulla aquest setembre. / Roger Segura ACN

Tarragona

El RACC recrimina a l’Estat la passivitat amb la que gestiona el drama de la N-340, una de les vies més mortals de Catalunya, sobretot en el tram del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En el darrer any, des del setembre del 2015, han mort en aquesta carretera nou persones en set accidents de trànsit mortals. Tenint en compte que en cinc d’aquests accidents s’hi ha vist involucrat un camió, el RACC torna a demanar que es desviï obligatòriament el trànsit de camions de l’N-340 cap a l’AP-7.

L’entitat recorda que en aquesta via hi circulen diàriament 25.000 vehicles, amb puntes de fins un 30% de camions. Una situació que posa en risc la vida de les persones que hi circulen, segons el RACC. Consideren que el desviament comportaria una dràstica reducció del nombre d’accidents i de víctimes mortals a la carretera.

El RACC també reitera que en cap cas vol culpabilitzar els camions i els transportistes de la situació que es viu a la N-340 i assegura que ells també són víctimes del drama. L’entitat es mostra convençuda que la mesura del desviament obligatori beneficiaria a tots els usuaris, també els transportistes, que guanyarien en prestacions viatjant per l’autopista.

Protestes al territori

No és una reivindicació nova... fa anys que el territori reclama solucions immediates mentre no se’n consensuï una de definitiva. Alguns alcaldes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre també demanen l’aixecament de les barreres del peatge en aquells trams on no s’ha desenvolupat l’A7. D’altres opten pel desviament de camions obligatori com es va fer a la N-II a Girona.

El territori es va manifestar unitàriament aquest estiu reclamant accions per part del Ministeri de Foment. Paral·lelament, els veïns de les Terres de l’Ebre també fa un any que es manifesten assíduament a la carretera per demanar solucions a l’elevada mortalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00