Sociedad
REUS

La CUP rebutja la proposta d’ordenances

L’assemblea del partit independentista ha decidit no aprovar les ordenances municipals tot i les llargues setmanes de negociacions entre la CUP i el govern municipal.

La manca de compliment en els compromisos assolits l’any passat per facilitar l’aprovació els pressupostos del 2016 és un dels principals motius del rebuig frontal de l’assemblea.

Els regidors de la CUP aquest dimecres al Mercadal. / Núria Torres ACN

Reus

El govern de Reus no compleix els compromisos i la CUP té memòria. L’any passat els independentistes van facilitar l’aprovació dels pressupostos a canvi de 12 punts, entre ells la creació de la targeta de resident, l’arranjament de la casa dels mestres o l’elaboració d’un estudi per internalitzar el servei de recollida d’escombraries.

Segons la CUP, d’aquests 12 punts, només se n’han complert quatre, el que no ha agradat gens als antisistema que consideren que el govern no té paraula.

Més enllà d’aquesta premissa, les negociacions i les converses entre ambdues parts s’han quedat a mig camí. Abans de la celebració de l’assemblea local de la CUP que ha tingut lloc aquest dimarts al vespre, el text negociat no incorporava totes les peticions dels cupaires, que amb la paella pel mànec, s’han vist forts per ‘exigir unes compensacions a màxims’ per donar el seu vot a favor. Marta Llorens, la portaveu de la CUP a Reus, assegura que ‘estàvem disposats a donar el braç a tòrcer en moltes qüestions que des de la CUP no compartim, però aquest és el pilar d’un procés de negociació’. El que ha acabat passant, però, és que ‘no s’han acceptat suficients punts’ diuen.

Segons Xavier Angelergues, una de les persones que ha estat present també a les negociacions, ‘a la CUP estàvem disposats a admetre un increment de l’IBI del 2,5%, el que a totes llum s’allunya de les nostres propostes’. Però fent balanç de totes les qüestions pactades l’any passat, Angelergues se sent enganyat: ‘Vam demanar que s’apliqués un mandat de ple, la creació de la targeta de resident... i ens han respost que al Mare Moles es farà un aparcament sempre que els veïns comprin abans la plaça’, quelcom que la CUP considera surrealista.

Per tot plegat la CUP diu no a les ordenances municipals, que s’han d’aprovar abans del 31 d’octubre, i diu també no als pressupostos de cara el 2017: ‘una cosa va lligada amb l’altra’, diuen. A més, el no és rotund fins al punt que tanquen qualsevol porta a continuar negociant amb el govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00