¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

REUS

El govern haurà de buscar a correcuita un soci per aprovar ordenances i impostos

  • El no rotund de la CUP posa al govern de Carles Pellicer contra les cordes. A dos dies de la celebració del plenari d’ordenances no hi ha cap garantia que s’aprovin. D’aquest punt pengen qüestions tan importants com la viabilitat econòmica de l’Hospital Sant Joan de Reus.
  • PSC i C’s són les alternatives però no sembla que tinguin intenció d’aprovar-se al govern.

El regidor d'hisenda Joaquim Enrech. / ()

Situació complicada a la plaça del Mercadal. No hi ha, a hores d’ara, cap acord que permeti l’aprovació de les ordenances municipals del 2017, és a dir, dels impostos que hauran de pagar els ciutadans i ciutadanes l’any vinent. L’escenari és similar al de l’any passat, quan l’alcalde va retirar a mitja hora de l’inici del plenari extraordinari, l’expedient d’ordenances per manca d’acord. Finalment, es van acabar prorrogant.

Una situació que no es podria donar aquest 2017 per qüestions operatives. D’entrada perquè el ple de l’Ajuntament ha aprovat la bonificació d’un 95% de l’IBI a l’Hospital Sant Joan, una de les mesures per combatre el desequilibri econòmic en que s’ha instal·lat l’equipament sanitari. I a més, perquè segons el govern, aquest 2017 s’ha previst un desequilibri d’1,2 milions d’euros per culpa de la reducció dels ingressos previstos des d’altres administracions i també per l’increment del salari dels treballadors públics que es preveu que apliqui el proper govern a Madrid, un cop aquest es constitueixi.

Portes obertes al diàelg

El govern continua estenent la mà a la CUP, l’únic partit que ‘ha tingut la voluntat explícita de negociar les ordenances’, diu Joaquim Enrech, portaveu aquest dimecres del govern de Reus. Però tampoc tanca les portes a la resta de formacions, i més tenint en compte que la CUP ja ha assegurat que, de cap de les maneres, aprovarà ni ordenances ni pressupostos amb Carles Pellicer.

El no de la CUP es basa en dos pilars: el no compliment dels acords als que es va comprometre el govern per l’aprovació dels pressupostos del 2016; i no acceptar alguna de les propostes per aquestes ordenances. Preguntat per aquest motius, Enrech assegura que ‘en cap cas ens hem oblidat dels compromisos i aquí cal entendre que som una administració i que tenim uns tempus’. Una sentència que, amb prèvia, ja havien replicat els cupaires. Xavier Angelergues assegurava que ‘quan volen muntar el conte de nadal ho fan en dos setmanes i sense que hi hagi problemes d’ordenances o d’informes’.

També assegura que avui no ha parlat amb la CUP, cosa que es contradiu amb el que diuen els cupaires, que asseguren haver rebut una oferta de darrera hora.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?