Sociedad
COMISSIÓ ESPECIAL

Higini Cierco compareix des de les 10 davant la comissió especial BPA

Després d'ajornar-se dues vegades, un dels accionistes majoritaris ha accedit a donar explicacions davant els parlamentaris sobre l'afer que va provocar la intervenció del seu banc

Higini Cierco espera al hall del Consell General a ser cridat per comparèixer davant la comissió especial BPA. / Inma Morant Ràdio SER Andorra

Després d'ajornar-se dues vegades des del passat mes d'agost, per fi ha comparegut davant la comissió especial BPA un dels accionistes majoritaris de l'entitat, Higini Cierco.

Ho ha fet sol, relaxat i en mig d'una gran expectació mediàtica. Ha conversat una estona amb els mitjans desplaçats tot i assegurar que no farà declaracions "ni abans ni després".

Cierco compareix a voluntat pròpia en tractar-se d'un particular i, segons diverses fonts de la comissió, el què es pretén és esclarir els mecanismes interns de control del banc abans de la nota del FinCEN, les comunicacions que efectuava el banc amb les autoritats competents en matèria de blanqueig així com les pressions que, segons va reconéixer ell mateix en la seva declaració davant la batlle instructora del cas el passat estiu, va rebre d'autoritats policials espanyoles per facilitar els comptes dels Pujol i que, al seu entendre, van desencadenar tot l'afer posteriorment.

La compareixença es preveu llarga. Recordem que les compareixences a la comissió especial són a porta tancada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00