¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

SESIÓN DE CONTROLPedro Sánchez se estrena en el Congreso como presidente del Gobierno

COMISSIÓ DE VIGILÀNCIA

L'oposició manifesta "més dubtes i preocupació" sobre l'afer BPA després de la compareixença d'Higini Cierco

L'accionista majoritari de l'entitat ha manifestat a la comissió especial que el Govern coneixia amb antelació la nota del FinCEN

Higini Cierco compareix davant la comissió especial BPA. / ()

L'oposició manifesta molts dubtes i més preocupació sobre l'afer BPA després d'escoltar avui la versió d'un dels accionistes majoritaris: Higini Cierco. I és que l'accionista majoritari de BPA, qui ha comparegut avui davant la comissió especial de vigilància del Consell General, ha deixat ben clar que el Govern sabia amb anterioritat que el FinCEN emetria la nota contra l'entitat.

El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha assegurat que la versió de Cierco no té res a veure amb compareixences anteriors. I ha expressat els seus dubtes sobre l'esclariment dels fets que van comportar la nota del FinCEN contra BPA. "De confirmar-se, vindria a contradir moltes altres compareixences que hi ha hagut i, per tant, serien fets molt greus" ha dit el president del grup liberal per afegir que "és una compareixença diferent, com la nit i el dia,  i genera una preocupació. I si realment es confirma, són fets molt greus".

En termes similars s'ha expressat el president del grup mixt, Pere López. Segons López, l'accionista majoritari de BPA "ha estat molt contundent" en assenyalar que "es podria contrastar que hi havia coneixements previs que aquesta nota podia arribar". Segons el socialdemòcrata, Cierco ha assegurat que "tot plegat quedaria demostrat en els propers mesos".

Higini Cierco ha comparegut aquest matí davant la Comissió de Vigilància del Consell General, tranquil, relaxat i sol. Una compareixença que ha durat més de tres hores i sobre la qual no ha volgut fer declaracions.

La seva llarga intervenció s'ha centrat en afirmar que "les autoritats polítiques i/o públiques sabien amb anterioritat" les intencions del FinCEN i també en les pressions rebudes per les autoritats policials espanyoles per facilitar els comptes dels Pujol al banc.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?