Sociedad
SER EMPRESARIS

Santiago Niño veu en l'acord amb l'UE l'oportunitat per diversificar el PIB

El popular economista, col·laborador habitual de la SER, creu que el marc fiscal és homologable però dubta de les exempcions i deduccions

Hora Andorra (19/10/2016)

Hora Andorra (19/10/2016)

45:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_andorra_horaandorra_20161019_130500_135000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

El popular economista català, Santiago Niño Becerra, creu que l'acord d'associació entre Andorra i l'UE pot aportar importants beneficis per al país en la diversificació del seu PIB que avui depèn fonalmentalment de les finances, el comerç i el turisme.

Niño Becerra ha fet aquestes declaracions al SER Empresaris d'avui de SER Andorra.

L'economista, de visita aquests dies a Andorra per presentar el seu darrer llibre 'Mails', creu que l'enorme dependència econòmica del sector financer és negativa i aposta perquè el país depengui del Banc Central Europeu malgrat que això comporti pèrdura de sobirania monetària. "Que un país com Alemanya hagi perdut la sobirania monetària demostra que és inevitable". Sobre altres territoris com Suïssa, Niño Becerra ha afirmat que "a tot el món l'interessa que existeixi Suïssa; però què l'interessa a Andorra?".

Sobre l'obertura econòmica, l'economista català pensa que "més enllà del diferencial fiscal, el tema és un altre: és l'estructura del PIB. S'ha de passar a una de mes valor" i creu que "a Andorra tindria molt recorregut el sector vinculat a la recerca". També creu que l'aeroport no pot estar en un altre país i que cal buscar alternatives.

També pensa que Andorra no hauria de figurar a la llista de paradisos fiscals de la UE perque el seu marc fiscal és homologable. "Altra cosa són les exempcions i deduccions" que, al seu entendre, podrien general "dubtes".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00