Sociedad

El càncer de mama s'endurà més de mil dones

Segons dades de la Conselleria de Salut, 982 dones han mort aquest any per culpa d’aquesta malaltia

La conselleria admet que la detecció precoç i les millores en el tractament permeten reduir la xifra un 2’5% cada any

Molts edificis, com l'Ajuntament de Barcelona, s'han il·luminat de color rosa amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama / Patricia Mateos ACN

Barcelona

La taxa de mortalitat del càncer de mama a Catalunya és del 12%. Segons dades de la Conselleria de Salut, aquest any 982 dones han mort per culpa d'aquest tumor. Des de fa més d’una dècada, aquesta xifra es redueix un 2’5% cada any. En part, això és gràcies a la detecció precoç.

Gemma Viñas, oncòloga de l'Institut Català d’Oncologia, diu que "la mortalitat per càncer de mama, any a any, va disminuint". Viñas apunta que és "gràcies a la millora dels tractaments, però també té una part molt important la detecció precoç".

El programa de cribratge recomana fer-se una mamografia cada 2 anys a les dones d'entre 50 i 69 anys. Però un 30% de les pacients amb aquest tumor són dones menors de 40 anys.

La psicooncòloga de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Teresa López-Fando, comenta que és important que les dones s'explorin els pits elles mateixes. L’experta afegeix que si troben alguna anomalia, que consultin, perquè és important detectar els tumors en estadis inicials, ja que el grau de supervivència sigui més alt.

Els càncers detectats precoçment poden arribar a disminuir la mortalitat entre un 25 i un 35%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00