Sociedad

Maten torlits d'una àrea protegida

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha denunciat als Agents Rurals que algú -presumptament caçadors- ha mort com a mínim 2 torlits en una zona del municipi protegida perquè les aus migratòries s'hi aturin. El torlit és un ocell protegit i declarat d'interès per la Unió Europea. Els Agents Rurals diuen que, sense poder-los enxampar in fraganti o sense cap prova clara, no poden fer gaire res.

Girona

La zona on els han trobat són els prats de dall del veïnat d'Esclet, on es calcula que hi ha uns 40 torlits censats encara que la xifra pot variar durant l'any. Especialment a la tardor i l'hivern, s'hi agrupen formant estols les parelles que crien a la zona de Cassà, Riudellots i Fornells i les seves cries.

És una zona protegida per un acord de custòdia, un pacte entre privats i organismes públics per protegir una zona determinada. En aquest cas, aquest prat es volia custodiar per la seva flora però s'hi va descobrir parelles de torlit i gaig blau i es va arribar a un acord amb els propietaris per deixar els camps erms o en guaret perquè el torlit, que fa el niu a terra, s'hi pogués establir.

Martí Vallès, alcalde de Cassà

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123087/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara l'espai és un lloc d'aturada habitual d'aus migratòries. L'alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, diu que tenen constància de què, com a mínim, n'han mort 2 durant l'última setmana i que ha estat un caçador.

Vallès diu que ho han posat en coneixement dels Agents Rurals i que també estan parlant amb les societats de caçadors per conscienciar-los de què "no es pot matar una espècie protegida". L'alcalde de Cassà diu que això no ha de posar en entredit "la bona feina que fan els caçadors" i està convençut que "es tracta d'una excepció".

Els Agents Rurals han inspeccionat la zona però, de moment, no hi ha cursada cap denúncia perquè no tenen proves que puguin servir per inculpar ningú. Fonts del Departament d'Agricultura diuen que, de moment, no tenen més remei que donar la investigació per tancada però no descarten reobrir-la si apareixen proves o incidis clars.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00