Sociedad
REUS

Francesc Vallès: ’La ciutat se’n va per l’aigüera per culpa del govern de Pellicer'

El portaveu socialista a Reus assegura que l’escenari polític a la ciutat és esperpèntic. Considera que la incapacitat del govern és la culpable que no s’aprovin noves ordenances.

El PSC només votarà a favor de les seves propostes per pal·liar la reducció d’ingressos que provocaria la bonificació de l’IBI a l’Hospital Sant Joan, un pacte de ciutat signat fa mesos.

Francesc Vallès, a la seu del PSC a Reus. / Marc Càmara

Reus

Al govern de la ciutat només li queda Ciutadans per negociar. Un partit que, en un principi, ja va donar l’esquena a qualsevol conversa per concretar un acord de cara unes noves ordenances municipals pel 2017.

El canvi de rumb – negociar amb la CUP i acabar fent-ho amb Ciutadans – és el que considera Francesc Vallès, portaveu del PSC, més rocambolesc. ‘És clar que el govern no té una política fiscal clara... si no, no s’entén que un dia pactin amb la CUP i l’endemà amb Ciutadans’. Aquest és només un dels motius pels que els socialistes es neguen a negociar les ordenances. Vallès reitera que ‘no compartim de cap de les maneres les polítiques del govern’, i reitera que ‘no estem disposats a ser moneda de canvi de ningú’.

Vallès es defensa davant les crítiques del govern, que l’acusaven d’haver-se esborrat de les negociacions: ‘he assistit a totes les reunions en què m’han convocat’. Unes reunions on, assegura, ‘el regidor d’hisenda només ha participat amb una. Els nostres interlocutors eren dos persones que no són tècnics de l’Ajuntament’.

Vallès és molt contundent criticant la situació actual: ‘la ciutat se’n va per l’aigüera’, sentencia, i culpa el govern municipal ‘per la seva incapacitat a l’hora de negociar’ de la manca d’ordenances. ‘No pot ser que negociïn a contrarellotge un assumpte tan important com el que hauran de pagar els reusencs el 2017’ i critica amb molta contundència ‘que s’amenaci els ciutadans amb retallades per culpa de la seva manca de capacitats’.

Les propostes del PSC

Els socialistes escoltaran tot el que els hagi de comunicar el govern, però es neguen a negociar cap tipus d’ordenances. Només votaran a favor de les seves propostes per pal·liar la caiguda d’ingressos a conseqüència de les bonificacions que s’haurien d’implantar en l’IBI a l’Hospital Sant Joan. Una de les columnes del pla de reequilibri econòmic que permetrà a l’equipament estalviar 700.000 euros, però que afectaran d’igual manera les arques públiques i que s’hauran de compensar d’alguna manera.

Vallès proposa la supressió de la bonificació del 4% per pagament avançat, uns 400.000 euros; la supressió de la bonificació per pagament domiciliat d’un 1,5% dels rebuts dels impostos, uns 150.000 euros; i l’increment de l’IAE (impost que paguen les empreses que facturen més d’1 milió d’euros l’any), que suposaria uns ingressos exta de 145.000 euros més. En total, prop de 700.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00