La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Trencant estereotips

Cada vegada més gent jove i amb formació superior busca al camp no només una eixida professional sinó també un mode de vida

Jóvenes agricultores / GETTY IMAGES

Valencia

Dos enginyeres agrícoles valencianes han estat distingides recentment amb el Premi Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals que atorga el Ministeri d’Agricultura. Una d’elles, Regina Monsalve, treballa en la recuperació d’una espècie autòctona d’ovelles, l’ovella guirra, mentre que l’altra, Susana Gordo, centra el seu treball en una explotació d’agricultura ecològica. són exemple d’un perfil cada vegada més freqüent en el camp, la de jóvens amb formació superior que busquen en el sector primari una nova forma de vida.

I les dos han passat pels micròfons de La Llavor. Monsalve ha explicat que la seua tasca s’ha centrat en recuperar l’ovella guirra que ara ja no està en perill d’extinció i la carn del qual està molt valorada i compta amb marca de Qualitat CV. A més, ha contribuït a la recuperació de vies pecuàries i ha convertit la seua finca ramadera d’Ayora en referent del desenvolupament sostenible.

Per la seua banda, Susana Gordo ha rebut la distinció del ministeri pel desenvolupament d’un projecte d’agricultura ecològica gestionat íntegrament per dones en una finca ubicada al nord de Castelló. Ambdues destaquen que cada vegada hi ha més gent jove i amb formació que torna al camp no només com una eixida professional sinó també com a mode de vida.

La llavor (22/10/2016)

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000255564/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00