Sociedad

Girona incentivarà els particulars perquè posin pisos a lloguer social

L'Ajuntament de Girona vol aconseguir que cedeixin més pisos els propietaris privats i particulars i per això els oferirà avantatges fiscals. Ara mateix, han encarregat un estudi per saber quines bonificacions poden oferir als que cedeixen el seu habitatge a la borsa de lloguer municipal, que no dóna a l'abast.

R.G.

Girona

L'Ajuntament vol mobilitzar els particulars i propietaris privats de pisos per aconseguir que cedeixin els habitatges que no tenen llogats a la borsa de lloguer social.

Són pisos que després es llogarien per sota de preu de mercat a famílies que, tot i treballar, no poden assumir un lloguer a cost normal.

Ara mateix fan falta uns 160 pisos per aquestes famílies i per això l'Ajuntament està estudiant quins avatatges fiscals pot oferir a aquests particulars perquè cedeixin els seus habitatges.

Sílvia Paneque, regidora de serveis socials

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123227/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sílvia Paneque, regidora de serveis socials, diu que l’objectiu és canviar la tranquil·litat que suposa la garantia de l’Ajuntament per un preu una mica més rebaixat.

A part d'això, l'Ajuntament continua negociant amb bancs i grans tenidors perquè cedieixin pisos buits. Ara mateix, a Girona es calcula que hi ha uns 600 pisos només a mans de bancs i grans tenidors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00