Hoy por hoy Tarragona
Actualidad
CULTURA

Tarragona tindrà l'Arxiu Jujol i un Centre d'Interpretació de l'arquitecte

L'ajuntament ha reactivat el projecte per tal de posar en valor la seva figura, i ja s'estan a punt de tancar operacions importants amb la família i amb la Generalitat.

Façana Teatre Metropol / Eva Hidalgo Cadena SER

Tarragona

“Jujol té entitat pròpia i cal que el coneguem com a tal i no com a col·laborador de Gaudí”. Josep Maria Prats, regidor de Cultura de Tarragona, està decidit a tirar endavant un Centre d’Interpretació de l’arquitecte a la ciutat. El projecte es va abandonar fa anys, però ara s’estan fent nous passos per consolidar-lo i aconseguir la fita.

Dibuixos, plànols i diversos objectes es concentrarien en aquest espai per tal de donar a conèixer Jujol des de tots els prismes possibles i posar en valor la seva figura. De fet, l'ajuntament està a punt de signar un conveni amb la família per traslladar l'Arxiu a la ciutat.

Els pisos de sobre del teatre Metropol, a la Rambla, ja no estan a subhasta i ara són l’espai que acolliria el Centre, que costaria en total 2M d'€. Ja s'està buscant el finançament per fer-lo realitat a través de fons europeus.

Dignificar el Metropol

Al novembre hi haurà una reunió amb la Generalitat per rehabilitar el teatre Metropol, que actualment és Bé Cultural d'Interès Local i es vol aconseguir que arribi a la categoria d'Interès Nacional; D'aquesta manera, segons Prats, “aconseguiria dignificar-se i projectar-se a tot el país”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00