Actualidad
ARQUITECTURA

Jujol vist pel seu fill

Dit pel seu fill i per experts, Gaudí es va atrevir anar més lluny quan incorpora a Jujol al seu equip de treball. El domini del color li va valdre el reconeixement del geni i junts van fer un tàndem increïble.

Jujol vist pel seu fill

Jujol vist pel seu fill

Josep Ma Jujol: 'El meu pare ara hauria revolucionat l'arquitectura'.

25:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000096493/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"El meu pare ara hauria revolucionat l'arquitectura". Josep Ma Jujol, fill de l’arquitecte nascut a la Selva del Camp i home de confiança d’Antoni Gaudí. “Tots dos eren del Camp de Tarragona i s’entenien molt bé perquè parlaven el mateix idioma”. Així de clar ho ha dit en

t Jujol Jr. en una entrevista en la que hem volgut saber com valorava la família la declaració d’intencions que va fer als nostres micròfons el conseller de cultura de Tarragona Josep Ma Prats quan va dir que és “prioritari crear el centre d’interpretació de Jujol”.

El fill de l’arquitecte i artista ha dit que aquesta és una qüestió que ja remunta als temps de l’alclade Nadal i ha reconegut que “Vam tenir una primera reunió i en vindrà una altra màxim en 20 dies”. “No hi ha res firmat però hi ha un document que s’està estudiant, bastant ben redactat”. De fet, ell mateix, fa uns 15 anys que ja va fer un document sobre quina disposició i utilitat podria tenir cada planta.

“Les obres de Jujol mereixen ser visitades” ha dit Roger Miralles professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV i gran coneixedor de Jujol. De fet en un moment concret de la conversa Miralles ha arribat a dir que

“Antoni Gaudí es va tornar més valent quan va incorporar a Jujol”. La capacitat que tenia pels colors va fer que nasqués un tàndem extraordinari. “El color en Gaudí coincideix amb l’arribada de Jujol” i segons Miralles provoca un canvi radical. S’hauria de parlar del tàndem Gaudí Jujol.

I aquí només deixem poques pinzellades d’una entrevista plena de detalls i anècdotes de gran valor perquè ens permeten conèixer a Jujol tant de primera mà com que ens les explica el seu propi fill.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00