Sociedad

500 farmacèutics ajudaran a detectar casos d’aïllament de persones grans

Aquests dispensaris se sumen al projecte Radars impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que vol evitar el risc d’exclusió de la tercera edat

Amb la col·laboració dels farmacèutics, els serveis socials guanyaran un valuós aliat per detectar aquests casos

L'Ajuntament de Barcelona suma 500 farmacèutis al Projecte Radars / Arxiu ACN

Els farmacèutics se sumen al projecte Radars. La iniciativa va néixer a Gràcia fa 8 anys, on l'entorn del barri vigila les persones grans que viuen soles. Les farmàcies contactaran amb ells, convertiran la farmàcia en un punt de trobada amb els serveis socials i estaran atents a que es prenguin la medicació. Laia Ortiz, tinent d'alcaldia de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, diu que seran “tres graus d’implicació possible” dels farmacèutics amb la gent gran.

Quan detectin casos de vulnerabilitat de la salut o de problemes directament relacionats amb la salut, els farmacèutics podran controlar el tractament que segueixen aquestes persones, veure quina medicació prenen i assegurar-se que funciona.

Al projecte hi participen més de 870 comerços i 1.200 voluntaris que controlen l'entorn de 700 persones grans. L’objectiu del consistori és ampliar el projecte de 31 a 50 barris de la ciutat per arribar a cobrir el 70% de la ciutat l’any 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00