Sociedad

El TSJC culpa a la Generalitat de no crear dos nous jutjats a Lleida

Jesús Maria Barrientos critica que dels 53 jutjats necessaris a Catalunya per aquest 2016, el Departament de Justícia només hagi accedit a crear-ne 9 per manca de pressupost.

A la dreta el president del TSJC, José María Barrientos i a l'esquerra, el president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura. / RÀDIO LLEIDA

Lleida

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha lamentat aquest dimarts, en una visita a Lleida, que la Generalitat només hagi accedit a crear 9 dels 53 nous jutjats que havia proposat l'alt tribunal a tot Catalunya per aquest 2016. Recorda que és el Departament de Justícia qui s'encarrega de dotar-los de recursos.

JESÚS M. BARRIENTOS, pt TSJC: dels 53 jutjats proposats, Justícia només 'compromet 9'

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000164010/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El TSJC identifica quins jutjats calen a Catalunya, ha explicat Jesús Maria Barrientos, el Departament de Justícia s'encarrega de dotar-los de personal i equipament i, segons això, el Ministeri acaba ordenant la seva creació. Dels 53 que va proposar la sala de govern del TSJC, el Departament només n'ha acceptat 9: “el Departament no està disposat a posar edificis i personal”.

JESÚS M. BARRIENTOS, pt TSCJ: el jutjat de família de Lleida està sobrecarregat

01:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000164005/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I això, quan segons Barrientos, hi ha jutjats com el de família de Lleida que està assumint uns 2.100 casos a l’any, més del doble de la seva capacitat i que, per tant justificaria, la creació d’un nou òrgan. Una situació similar li passa al contenciós administratiu que està tramitant més assumptes dels que recomana el Consell General del Poder Judicial. Per resoldre la situació de col·lapse, el TJSC ha destinat jutges de reforç al jutjat de família, al contenciós administratiu i també als socials, que s’encarreguen dels assumptes laborals.

Els recursos del Departament de Justícia, reconeix Barrientos, són escassos i ha prioritzat la creació dels nous jutjats més necessaris; tots 9 a l'àrea de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00