Sociedad

Nens amb dèficit de nutrició per seguir dietes massa restrictives

Ho diu un informe de l’Hospital Sant Joan de Déu sobre dieta saludable

Creix el nombre de famílies amb nens que segueixen massa estrictes en els darrers anys

La llet i el gluten són dos dels aliments que s'eliminen de les dietes per sota del que seria adequat per seguir una dieta saludable / margouillatphotos Getty Images

Barcelona

Moltes famílies amb nens decideixen excloure aliments concrets o un grup d'aliments. Les raons que donen són per intoleràncies, al·lèrgies, per motius culturals i religiosos o per seguir una alimentació sana. Segons l'estudi elaborat per l’Hospital Sant Joan de Déu, la informació en què es basen per prendre aquesta decisió molts cops és errònia o són falsos mites i poden provocar dèficits nutricionals als seus fills.

El cap del servei de nutrició de l'Hospital Sant Joan de Déu, Francisco Javier Martín, recomana consultar amb un nutricionista qualsevol decisió, ja que molts pares tenen dubtes sobre com alimentar els seus fills. Martín diu que com a pediatres han d’oferir recomanacions saludables, variables i que la gent conegui i afegeix que han de resoldre tots els dubtes que puguin tenir els pares, perquè molt sovint fan coses per no haver resolt correctament les preguntes que tenen, per haver buscat malament la informació o per consells mal donats. El pediatra diu que els metges haurien d’estar oberts per poder explicar les coses i buscar el raonament perquè la gent entengui les seves explicacions.

Segons l’informe elaborat per l’hospital, els productes que més s'aparten de les dietes, fins i tot per sota del que recomanaria una bona nutrició, són la llet i el gluten.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00