Sociedad
MEDI AMBIENT

Cel Net reclama que s'estudiïn les afectacions de la química per la salut

La plataforma ecologista exigeix a l'administració més implicació i un canvi legislatiu per tal que les empreses regulin més i millor els contaminants que emeten.

Efectes de la indústria per la salut

Efectes de la indústria per la salut

29:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000098628/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

L'entitat vol que l'administració compleixi el que es va aprovar al Parlament i que s'investiguin les conseqüències dels elements contaminants sobre la salut dels tarragonins. Per exemple, l'any passat un estudi de la UPC va concloure que l'aire del polígon nord de Tarragona contenia un centenar de compostos nocius per la salut, un dels quals era cancerigen, l'1,3 butadiè.

Incident al polígon químic. / ACN

Josep Maria Torres, membre de l’entitat, assegura que “la indústria sap perfectament què és perjudicial i què no, però ho obvia per interessos econòmics”.

Un toc d’alerta

Administració, companyies i ecologistes treballen des de fa un temps en la taula de la qualitat de l'aire i diversos grups paral·lels per tal d'arribar a punts de confluència. En aquest sentit insta al govern català a tenir més mà dura: “l’administració es fa la desentesa i només s’hi posarà quan hi hagi una normativa europea per complir”.

Cel Net està treballant en el tercer estudi que examina què es respira als municipis del voltant dels polígons, i una de les conclusions torna a ser que les empreses, a causa de la pressió social, en determinats períodes redueixen els contaminants i apliquen mesures correctores, però que no són constants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00