Sociedad

Convergència vol desbancar Ada Colau

El portaveu convergent a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, anuncia que estan “disposats a treballar per una majoria àmplia que sigui alternativa a l’actual govern”

Ada Colau i Xavier Trias en una imatge d'arxiu / Júlia Pérez ACN (arxiu)

Barcelona

Convergència i Unió ha anunciat al plenari d'aquest matí que intentarà articular una majoria alternativa al govern d'Ada Colau. Ho ha fet aprofitant una proposició en la que reprovava l'actuació del govern municipal i que ha tingut el suport de tots els grups de l'oposició, menys la CUP, que s'ha abstingut.

El portaveu del grup de CiU, Joaquim Forn, s'ha compromès “a iniciar converses amb tots els grups per explorar la possibilitat de conformar una alternativa de govern”. El propi Forn ha reconegut que “no és fàcil”, però diu que no estarien a l'alçada si eludissin “aquesta responsabilitat”.

Cap membre de l'equip de govern ha pogut respondre immediatament aquest anunci de Forn perquè ja no tenien torn de paraula. Però sí que s'hi ha referit l'alcaldessa Ada Colau responent una pregunta de CiU sobre la possibilitat de convocar una consulta perquè els barcelonins decideixen si l'Ajuntament s'ha d'adherir o no a l'Associació de Municipis per la Independència. Colau ha posat de relleu que qualsevol govern alternatiu al seu ha de comptar necessàriament amb Ciutadans o PP.

Tot això ha passat en un plenari en el que tota l'oposició ha criticat l'actuació del govern de Colau. Carina Mejías ha assegurat que Barcelona en Comú i el PSC “no saben com resoldre els problemes de la ciutat” i que tenen un problema d'actitud a l'hora de negociar.

Des d'ERC, Alfred Bosch, assegura que els ciutadans “no demanen el govern del 'run run', sinó un govern que gestioni” l'espai públic.

El president del PP, Alberto Fernández Díaz, considera que el problema és “la incapacitat del govern per arribar a acords i promoure el diàleg” i assegura que qui ho acaba pagant és la ciutat.

I finalment, des de la CUP, Maria José Lecha, ha dit que és un fet que el govern viu de “gestos i discursos” i que “Barcelona en Comú i el PSC estan aïllats”.

Després d'escoltar aquestes intervencions, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que accepta les invitacions de diàleg i ha acusat l'oposició de posar els interessos de partit per davant dels de ciutat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00