Sociedad

40 anys de ‘A Margalida’

Ja han passat quatre dècades d’ençà que Joan Isaac va escriure aquesta cançó dedicada a Salvador Puig Antich, executat pel franquisme i a la seva amant, Margalida Bover, amb qui hem parlat

Margalida, la protagonista de l'emblemàtica cançó de Joan Isaac, fa quaranta anys i a l'actualitat / Cadena SER

Barcelona

Fa 40 anys que Joan Isaac va escriure la cançó "A Margalida". Ser Catalunya recorda aquesta cançó dedicada a Margalida Bover i al seu amant Salvador Puig Antich.

Reportatge: 49 anys de 'A Margalida'

09:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001129838/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lluitador antifranquista, anarquista i membre del MIL, Puig Antich va ser condemnat a mort per un tribunal militar franquista en un judici sense garanties on se l'acusava de l'homicidi del subinspector de policia Francisco Anguas.

A Salvador li apliquen la sentència de mort pel mètode del garrot vil el 2 de març de 1974. Dos anys després Joan Isaac escrivia aquesta cançó que ha mantingut viu el seu record fins avui.

40 anys després a Ser Catalunya hem trucat a la porta de Joan Isaac i Margalida Bover per reconstruir l'origen d'aquest tema emblemàtic de la nostra història.

40 anys de ‘A Margalida’
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00