Sociedad

"Dic adéu ara que estic bé per deixar un bon record"

El cantautor Raimon s’acomiadarà dels escenaris amb 12 concerts al Palau de la Música el mes de maig

Raimon / ALEJANDRO GARCIA EFE

Barcelona

Raimon diu que ho deixa ara, després de més de 50 anys de carrera, perquè es troba bé i vol deixar un bon record als seus seguidors. La seva intenció es no enregistrar més discos d'estudi, però si composar cançons.

El cantautor explica que en els concerts que ha fet a València s'ha trobat bé de veu, assegura que aquesta és una decisió meditada de fa temps i que el principal motiu per deixar-ho és anar-se'n en un bon moment: "Sóc dels que pensen que és millor deixar un bon record abans que es pensi "que fotut està aquest tio". Millor que diguin: "com és que ho deixa si està tant bé?".

En la decisió diu que han influït temes físics per la incomoditat que suposen els concerts als seus 76 anys i també el fet de tenir temps per escriure noves cançons que cantarien altres. Assegura que no tornarà a pujar a un escenari, no vol parlar gaire del futur per no incomplir promeses com els polítics, però la seva idea és no enregistrar més discos d'estudi. En tot cas, dels 12 concerts on diu que vol complaure al públic sense convidats, cantant èxits i incloent alguna cançó inèdita, no descarta que en pugui sortir un disc en directe. Li agradaria que el públic ajudés a decidir el repertori dels concerts.

Raimon va debutar en solitari al Palau de la Música el 1967 i des d'aleshores ha fet 44 concerts al Palau, els últims fa 2 anys. Ha decidit fer el darrer concert a Barcelona perquè diu que aquí "és on m'he fet com a professional", porta temps preparant el comiat i, fins fa poc, ha recordat que amb el PP tenia problemes per actuar a València, una circumstància que ha canviat amb el nou govern d'esquerres. Després dels concerts diu que vol tornar a fer vida de ciutadà i apartar-se de la vida pública escoltant música. Raimon s'ha acomiadat amb uns versos de Petrarca: "Quin bell final per qui estimant mor. Jo no mor però sí que estimant vos deixe, és un bell final espero i espero fer-ho bé".

La roda de premsa ha acabat amb els emotius aplaudiments dels periodistes i un Raimon emocionat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00