Sociedad | Actualidad

La consulta sobre el port de Tossa, suspesa

El Tribunal Superior de Justícia ha suspès provisionalment la consulta sobre el projecte urbanístic que inclou la construcció d'un port a Tossa de Mar. Ho va demanar la delegada del govern a Catalunya, Llanos de Luna, al·legant entre altres coses que es basa en la llei catalana de consultes que va tombar, en part, el Tribunal Constitucional.

Ajuntament de Tossa

Tossa de Mar

De moment, la consulta està suspesa provisionalment. Encara no és definitiu perquè les parts tenen fins dimecres per recórrer aquesta decisió, i abans de diumenge -que és el dia que s'hauria de fer la consulta- el jutge la podria tornar a autoritzar.

La decisió del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona parteix d'una demanda que l'advocada de l'estat va presentar arran d'una petició de la delegada del govern a Catalunya, Llanos de Luna. Aquesta recurs demana “la suspensió cautelar provisionalíssima” de l’acord de ple del 14 de juliol passat i del decret d’alcaldia que aproven i convoquen la consulta.

El recurs de l’advocada de l’estat diu que s’ha organitzat la consulta “sense haver instat a través de la Generalitat de Catalunya la prèvia i preceptiva autorització reservada a l’estat”. Demana la suspensió cautelar perquè falta menys d'una setmana i podria ser que el jutge resolgués un cop ja s'hagués celebrat.

El recurs afegeix que la consulta està convocada d’acord amb la llei catalana i recorda que hi ha una sentencia del TC que declara inconstitucional aquesta llei “en el que es refereix al seu ús com a base jurídica per a la convocatòria de consultes populars de carácter general”.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, no entén l'actuació de la delegació del Govern de l’estat que no ha intervingut en cap de les consultes que s'han fet fins ara en diferents municipis de Catalunya i sospita que “algú ho ha demanat”.

Gisela Saladich- sobta

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000124050/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'equip de govern tampoc entén que se suspengui la consulta a una setmana de celebrar-se, quan la data i les condicions es coneixen des del juliol. L'Ajuntament de Tossa ja ha anunciat que recorrerà la decisió del contenciós.

La consulta del 20 de novembre ara suspesa pregunta als tossencs si volen la modificació urbanística que hauria de permetre la construcció d'un port amb més de 400 amarradors a Tossa, els seus accessos a través d'un túnel que ha de travessar tot el poble, un hotel de 5 estrelles i quatre xalets de luxe.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00