Sociedad
CULTURA

Una obra sobre Roig i Capmany escrita per una altra dona, 33è Josep Vallverdú

Maria Àngels Cabré és l'autora del llibre guardonat, qui assenyala aquestes dues dones com les que l'han format com a escriptora. El premi de poesia Màrius Torres, per Albert Garcia Elena.

Cabré ha guanyat el 33è Premi Josep Vallverdú i Garcia, el 21è Premi Màrius Torres. / ACN

Lleida

El 33è Premi Josep Vallverdú d'Assaig ha estat per l'obra "Miralls creuats. Roig/Capmany", una mirada a dues dones que van ser en certa manera pioneres en el seu gènere durant la transició. L'obra és de Maria Àngels Cabré, escriptora barcelonina, crítica literària especialitzada en literatura feta per dones i directora de l'Observatori Cultural de Gènere. Segons ha reconegut la pròpia autora, creia que era "necessari" un llibre en què s'aprofundís en Montserrat Roig i en Maria Aurèlia Capmany.  Enguany es compleix el 25 aniversari de la mort de totes dues i 50 de la desaparició de Víctor Català (Caterina Albert) i el que volia era fer-los un "homenatge". A més, són dones que a la pròpia guanyadora del premi Josep Vallverdú  l'han format "com a escriptora", segons ha reconegut.

MARIA ÀNGELS CABRÉ (Premi Josep Vallverdú 2016). 'Era necessari un llibre sobre Roig i Capmany' en el 25è aniversari de la mort de totes dues.

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000166041/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El 21è premi de poesia Màrius Torres ha estat per a un altre barceloní, Albert Garcia Elena per l'obra "Silur d'amagatotis. Homenatge a Carles Hac Mor".  Una obra que ell mateix ha definit "no fàcil d'entendre a la primera" i que ha volgut dedicar a Hac Mor, poeta lleidatà mort aquest mateix any.

ALBERT GARCIA ELENA (21è Premi Màrius Torres): 'El poemari és una obra no fàcil d'entendre a la primera'

00:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000166044/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La cerimònia de lliurament es farà a l'Auditori Enric Granados en una gala que enguany conduirà el periodista i escriptor Martí Gironell. Durant l'acte hi haurà un espectacle dedicat, precisament, a recordar la figura i l'obra de Montserrat Roig.

El premi Josep Vallverdú -que en 33 anys només l'ha guanyat una dona en 5 ocasions- té una dotació econòmica de 9.000 euros i el Màrius Torres de poesia, de 6.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00