La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

La lluita contra les plagues

Experts en citricultura mediterrània aborden a València les principals amenaces al sector valencià i la recerca de solucions

Expertos en citricultura se dan cita en Valencia / GETTY IMAGES

Valencia

Els experts i investigadors en plagues demanen major control en l’entrada de les importacions que apleguen a la Unió Europea. De fet, sospiten que països com Sudàfrica prefereixen portar els seus cítrics, per exemple, a països del nord d’Europa perquè en estos ports no són ta exhaustius en els controls fitosanitaris com a Espanya.

Açò en ho conta a La Llavor Ferran Garcia, investigador de la UPV i organitzador del congrés que s’ha celebrat esta passada setmana sobre plagues on s’han donat cita els majors experts en citricultura mediterrània.

Amb ell parlem de la Xylella Fastidiosa, del Greening o de la taca negra però a més en este programa de hui descobrim un nou producte per a esportistes fet amb productes d’ací i per una empresa de la terra. També descobrim la última zona de reg amb sènia de la Comunitat Valenciana i parlem amb Ramses Ripollés, alcalde de Morella i president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia que agrupa a 27 municipis de Castelló, Terol i Tarragona que és la zona on més oliveres mil·lenàries es concentren de tot el país.

La llavor (26/11/2016)

29:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000259882/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00