Sociedad

La Generalitat demanarà explicacions al CIE pel menor tancat il·legalment durant 18 dies

El jove ja està en un centre de menors sota tutela de la Generalitat

Catalunya Sí Que Es Pot portarà el tema al Parlament català

Manifestació al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca l'octubre passat / Laura Fíguls ACN

Barcelona

El Govern apunta cap al govern central, que és el responsable del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). El departament de Benestar reclamarà explicacions i una major coordinació perquè aquests casos no es repeteixin.

L'oposició, en canvi, apunta cap als dos governs. Catalunya Sí Que es Pot vol que el nou delegat del Govern, Enric Millo, comparegui al Parlament. Però també preguntarà a la Generalitat com a responsable dels menors no tutelats. Joan Josep Nuet, de la confluència de les esquerres, diu que “és un nou fet terrible que s'afegeix al llarg currículum negatiu d'aquesta instal·lació”. Nuet diu que estan preocupats i veu falta de coordinació entre el govern de l'Estat i el govern de la Generalitat. El diputat demana que les dues administracions dialoguin i diu que no pot ser que un menor estigui en aquestes condicions per la falta de diàleg i d’acord entre els dos governs.

Des de la Direcció General de l'Atenció a la Infància (DGAIA) asseguren que el dilluns es van fer càrrec del menor i que ja està en un centre de menors de la Generalitat.

Des de la CUP expliquen que aprofitaran les compareixences que el Parlament ha sol·licitat al director del CIE, a Llanos de Luna i al seu substitut, Enric Millo, per preguntar sobre el tema.

Les entitats demanen protegir els menors

La plataforma Tanquem els CIE's considera que la DGAIA s'hauria d'haver fet càrrec del menor que ha estat 18 dies tancat il·legalment al centre de la Zona Franca des del mateix moment en què va denunciar la seva situació.

Xavi Muñoz, advocat de l’entitat, demana que es creï un protocol perquè, quan un menor denunciï una situació similar, l’entitat que tutela els menors se’n faci càrrec fins que se li faci la prova per saber l’edat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00