Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Sociedad

El col·legi de metges declara la guerra als antivacunes

El Col·legi de Metges ha començat a perseguir els professionals que fan discursos antivacunes davant dels pacients. Ara mateix hi ha un primer expedient informatiu obert a un metge. El Col·legi de Girona investiga aquest cas i pot acabar amb una sanció: multa o inhabilitació temporal

Generalitat de Catalunya

Girona

El Col·legi de Metges recull informació sobre facultatius que sospiten que fan xerrades antivacunes. Això és "incomplir el codi deontològic", recorda el president del Col·legi a Girona, Josep Vilaplana, ja que es fan recomanacions que no estan basades en cap evidència científica.

Diu Vilaplana que la presència de grups antivacunes continua sent residual a Catalunya, però els Col·legis de Metges volen evitar que vagin a l'alça i facin baixar les taxes de vacunació infantil, que ara són de més del 90%.

El Col·legi de Metges de Girona ha obert un primer expedient informatiu a un professional "per estudiar si ha vulnerat el codi deontològic o els estatuts del col·legi" en fomentar la no vacunació sistemàtica. De moment, l'objectiu de l'expedient, diu Vilaplana, és citar el metge i valorar la informació i contrastar-la per vulnerar si ha vulnerat el codi de la professió.

Josep Vilaplana, president del col·legi de metges de Girona

00:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000126616/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Si confirmen que ha fet discursos antivacunes, segons el que estableix la normativa del Col·legi, aquest metge pot acabar sancionat amb una multa econòmica o amb una inhabilitació temporal de no més de cinc anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00