Sociedad
REUS

TEBAC i Gata Borda junts a ‘L’estiueig’

Les dues companyies portaran l’obra de Carlo Goldoni al Teatre Bartina aquest cap de setmana

És la primera vegada que es donen la mà per portar un espectacle amb quinze actors a l’escenari

Membres del TEBAC, la Gata Borda i la directora Ester Cort, en la presentació de l'espectacle. / ANNA FORTUNY

Reus

Una comèdia festiva, plena de llum, però també de foscor. Així és com es podria definir un dels clàssics de Carlo Goldoni, ‘L’estiueig’. Per primera vegada, dues companyies reusenques de gran calatge s’han donat la mà per portar-la en escena. La Gata Borda i el TEBAC, Teatre Estable del Baix Camp, trepitjaran l’escenari del Teatre Bartrina, aquest cap de setmana en dues sessions. Les formacions teatrals han adaptat aquest text escrit el segle XVIII sota la direcció de la reusenca Ester Cort. L’actriu i directora ha explicat que l’obra ‘té molta vigència, pel que explicar i per com ho’. Tot i que ‘hem picat l’ullet i hem canviat el final, perquè no volia explicar que hem de fer el que diuen les formes’. En aquest sentit, l’obra de Goldoni parla de ‘mantenir les formes i encara que no es pugui arribar a nivell econòmic o social, de la necessitat d’arribar-hi’.

La presidenta del TEBAC, Yvonne Márquez, ha destacat que ‘podem demostrar com els actors de Reus i la regió com capaços de treballar tant amb directors de Barcelona o Madrid, d’on siguin. Sempre hi posem esforç perquè la màgia del teatre brilli’. D’aquesta manera, s’ha mostrat molt agraïda davant de la possibilitat de compartir el projecte i poder portar fins a 15 actors en escena. Cal recordar que el TEBAC va néixer l’any 1980 i, des d’aleshores, han estrenat més de 40 espectacles a tot Catalunya.

Per la seva banda, des de la Gata Borda, Montse Viladés ha explicat que ‘som una companyia oberta a tot i que ens embarquem a molts projectes’. La companyia és més jove, va néixer l’any 2008, de la mà d’un grup d’alumnes de l’Escola de Teatre del Centre de Lectura.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00