Sociedad

Models massa primes? Diuen que no cal canviar res

La direcció de la passarel·la de Barcelona, la 080, admet que són les marques les que fixen uns cànons de bellesa concrets. Un any més, la Generalitat deixa la tria de les models en mans d'una agència. L’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia denuncia que un determinat look pot perjudicar les noies en perill de patir trastorns alimentaris.

Algunes imatges de models extremament primes han causat commoció entre l'opinió pública / fem.media

Barcelona

El mes de febrer d’aquest any, durant la inauguració de la passarel·la 080, l'alcaldessa Ada Colau deia, en declaracions a SER Catalunya, que estava “absolutament a favor d'acabar amb la cultura de l’anorèxia i de tractar el cos femení com un objecte que no té res a veure amb les dones reals”. I afegia: “No és que s'hagin de veure dones més grasses, és que s'han de veure dones reals, de tot tipus i de totes les mesures". El mateix demana l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia.

10 mesos després, la direcció del 080 anuncia que no té previst fer cap canvi en el cànons de bellesa de les models que hi desfilen. Miquel Rodríguez, director de la passarel·la de Barcelona, organitzada per la Generalitat, diu que, en allò que depèn d’ell, “en cap cas es prendrà cap decisió que vagi en la direcció d’estar donant carta de naturalesa a que és millor estar com un palillo”. Tot i això, remarca: "No podem oblidar que els dissenyadors i les marques que desfilen són els que volen un determinat look de persones".

Rodríguez assegura que a la passarel·la barcelonina no hi desfila cap model amb trastorns alimentaris. I convida tothom a anar al 080, per comprovar-ho. Segons ell, totes les models són professionals i la seva trajectòria desfilant en altres passarel·les avala que no pateixen anorèxia ni bulímia. A preguntes de SER Catalunya ha assegurat en la roda de premsa de presentació de la 080 que el mètode per triar les models respon al criteri de “professionals per fer aquesta feina” i explica que també es valoren “les capacitats de la persona per fer la feina”. Recorda, però, que als càstings “no es fan exàmens mèdics” a les models per esbrinar si pateixen algun trastorn alimentari.

El director de la 080 diu que ell confia plenament en el criteri de l'agència que selecciona les models, que és ESMA. La seva directora, Ester Garcia, explicava fa 10 mesos a SER Catalunya que ella mateixa és capaç de detectar si una model té anorèxia o bulímia, cosa que li va rebatre la directora de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia, Marta Voltas: “És per felicitar-la, perquè si la majoria de famílies no poden identificar si el seu fill està malalt fins, de mitjana, dos anys després des patir-ne els primers símptomes, que aquesta senyora ho sàpiga només veient-les, jo li posaria una medalla”.

La passarel·la 080 del febrer de 2017 se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00