¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

ÚLTIMA HORASánchez recibirá a Urkullu el 25 de junio y a Quim Torra el 9 de julio en Moncloa

Irregularitats al Consorci de l'aigua de la Costa Brava

Una auditoria sobre els comptes del 2014 del Consorci que s'encarrega de l'aigua a la Costa Brava qüestiona que s'adjudiquin sense concurs contractes a les empreses mixtes que el formen. També conclou que la part privada no paga els lloguers a la part pública

És tot el que revela l'auditoria dels comptes del 2014, encarregada per la Diputació de Girona a l'empresa Faura Casas Auditors i que, ara, ha fet pública la CUP. Analitza els comptes del Consorci de la Costa Brava, un organisme autònom format per la Diputació i per 27 municipis de costa, i també de les dues empreses mixtes que en depenen.

L'auditoria demostra que el Consorci assumia la major part de les inversions de millora de les instal·lacions, mentre que les dues empreses mixtes (EMACBSA, l'Empresa Mixta d'Aigües de la Costa Brava S.A. i ABASTEM, En Alta Costa Brava Empresa Mixta S.A.) amb socis privats mai han aportat les quantitats milionàries que s'havien compromès a pagar, com un préstec de tres milions d'euros o fins a un milió i mig d'euros per finançar obres.

L'informe també posa al descobert que el Consorci de la Costa Brava adjudicava la majoria de contractes a aquestes dues empreses mixtes sense treure'ls mai a concurs públic, ni firmar contracte. A més, demostra, que els socis privats de les dues empreses han fet servir durant anys les instal·lacions de la part pública, sense pagar cap despesa, com els lloguers.

A més, destaca que l'empresa ABASTEM durant el 2014 va arribar al 620% amb beneficis nets i va tancar l'any amb 200.000 euros quan sobre projecte se n'havien calculat 28.000.

El diputat de la CUP, Lluc Salellas, demana a la Diputació de Girona que depuri responsabilitats i no prorrogui les concessions a aquestes dues empreses mixtes. De fet, per una d'elles la concessió acaba d'aquí a pocs mesos:

Salellas reclama que la Diputació assumeixi la gestió directa de l'aigua.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?