Sociedad
REUS

La CUP reclama conèixer l’informe econòmic del servei de la brossa

Lamenten la tardança i diuen que internalitzar el servei suposarà un estalvi de més d'1 MEUR

Recorden que va ser una de les monedes de canvi per facilitar els pressupostos del 2016

Imatge d'arxiu d'una assemblea local de la CUP de Reus. / ACN

Reus

El grup municipal de la CUP de Reus demana que es faci públic l’estudi de viabilitat econòmica sobre el servei de la neteja pública de la ciutat. De fet, han explicat que la part que encara es desconeix és la jurídica. El regidor de la CUP, Xavier Angelergues, ha explicat que ‘no el tenim publicat, però sí que tenim inputs que a nivell econòmic sortirà molt favorable a que el servei sigui internalitzat’. En aquest sentit, ha destacat que ‘ens estranya que, a dia d’avui, encara no estigui enllestit’. Més enllà de qüestionar la feina de l’equip de govern, ha justificat que ‘potser es deu a una sobrecàrrega del personal funcionari’.

Cal recordar que aquest estudi va ser una de les monedes de canvi per tal que la CUP facilités l’aprovació dels pressupostos del 2016. A la vegada, Angelergues ha detallat que ‘si es demostra que hi ha un estalvi econòmic substancial, de més d’un milió d’euros anuals, no trobaríem cap excusa favorable perquè algun partit s’hi oposés’.

De moment, la CUP està treballant en una campanya ciutadana per explicar, de primera mà, els beneficis que, segons ells, suposarà internalitzar el servei. En el cas que la publicació de l’estudi es demori més en el temps, iniciaran les accions abans que es conegui. A tot això, s'hi suma l'anunci de mobilitzacions per part del sindicat majoritari del servei, la UGT. Aquests s'oposen a la internalització, ja que consideren que serà perjudicial per als treballadors actuals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00