Sociedad
CAS INNOVA

El jutge tanca la peça de les factures presumptament irregulars de Manté

Diego Àlvarez de Juan, el magistrat que està investigant les presumptes irregularitats del holding reusenc, ha unit la peça principal de la causa amb la número 2.

El jutge dóna temps fins el proper 3 d’abril per a que les parts implicades, acusacions i defenses, presentin els seus escrits d’acusació, sobreseïment o ampliació de la investigació.

El jutge del cas INNOVA, Diego Álvarez de Juan. ACN

Reus

4 anys després, la peça principal del cas INNOVA ja està instruïda del tot. Estem parlant de la que investiga les factures presumptament irregulars que Carles Manté va cobrar per valor de més de 720.000 euros durant 4 anys. A Manté se’l va contractar en l’àmbit de l’assessorament en qüestions sanitàries i per la construcció del nou Hospital Sant Joan, però durant tot el temps que va estar cobrant aquests diners no ha quedat justificat que fes cap feina.

Aquesta peça, considerada la principal del cas INNOVA, se suma ara a la que investiga unes altres factures també presumptament injustificades. En aquest cas, les que va cobrar Jorge Batesteza per assessorar en la construcció del nou Hospital Sant Joan de Reus a raó de prop de 400.000 euros.

El magistrat, ajuntant aquestes dues peces, vol resoldre amb més funcionalitat el procés, reduint el nombre de procediments de dos a un.

‘Evidents signes de delicte’, segons el jutge

Segons el jutge Diego Álvarez de Juan, el fet que no es presentessin els justificants de les feines realitzades és un evidència suficient com per parlar ‘de delictes com el de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i blanqueig de capitals’ entre d’altres.

Precisament aquests són els delictes que s’imputen als principals investigats d’INNOVA. A més de Manté i Batesteza, l’ex alcalde Lluís Miquel Pérez, el màxim directiu del holding Josep Prat, i alts càrrecs d’INNOVA com la directora economicofinancera Esther Ventura i la Secretària del holding Natàlia Torrell, a més del director d’obres i infraestructures Vicente Gómez Rebollo, entre d’altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00