Tribunales
CAS NÀDIA NEREA

El pare de Nàdia reconeix haver mentit sobre els tractaments a la nena d'Organyà

El Jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha ordenat el bloqueig dels comptes dels pares de la nena afectada d'una malaltia rara mentre investiga si s'ha comès frau

Fernando Blanco i la seva filla Nàdia, a la pàgina de l'Associació / Luís Magan El País

Andorra la Vella

El pare de Nàdia Nerea, Fernando Blanco, ha reconegut aquest matí a través del programa de televisió Espejo Público, d'Antena 3, haver mentit sobre els tractaments a la nena d'11 anys d'Organyà, afectada d'una malaltia rara i per a la qual hauria recaptat més 150.000 euros per a la seva cura.

Blanco ha assegurat que en contes de visitar centres de Houston va anar a guaridors. I ha explicat que fins i tot havia mentit la seva dona i ha assegurat que està retornant els diners que han donat per a la seva filla, tot demanant perdó.

El pare de Nàdia Nerea reconeix haver mentit sobre els tractaments a la seva filla.

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720161205124026/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'investigat pels Mossos d'Esquadra per presumpta estafa ha assegurat que hi ha aspectes de la seva història que pot explicar i d'altres que no. I ha reconegut que va exagerar parts del cas per por a perdre la nena.

L'alcalde d'Organyà, població on resideix la família i d'on va partir la iniciativa solidària per ajudar Nàdia, Celestí Vidal, ha manifestat en declaracions a Ràdio Lleida el disgut de part del poble.

L'alcalde d'Organyà manifesta el disgust del poble pel presumpte frau del 'cas Nerea'

00:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720161205124210/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Vidal, en els darrers temps hi havia gent del poble que es creia la història de la família i d'altra que no.

Investigació judicial en curs

Les declaracions del pare de la menor d'Organyà surten coincidint amb les investigacions endegades pels Mossos d'Esquadra arran diverses denúncies per presumpta estafa i el Jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell.

El jutge ha acordat la immobilització dels comptes bancaris on es recaptava els diners i ha demanat que li sigui aportada tota la informació mèdica respecte la salut de la petita perque sigui examinada pel forense. L’objectiu és acreditar, per una banda, l’existència d’una malaltia i per l’altra, la gestió del diners aportats.

En aquest moment no hi ha ningú amb la condició d'investigat ni tampoc citat a declarar. El jutge, amb aquestes decisions, respon a la petició dels Mossos d’Esquadra que han obert una investigació sobre el cas després que diversos mitjans de comunicació espanyols hagin destapat que darrere del cas pugui haver un intent d'estafa, informa Ràdio Lleida.

Qualsevol disposició de diners per a la salut de la nena haurà de ser expressament requerida pels pares.

De la seva banda, la Fiscalia de Lleida també ha obert una investigació per presumpta estafa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00