Sociedad
AIGUA D'ARINSAL

Comença la investigació sobre el terreny de la contaminació de la font d'Arinsal

L'empresa especialitzada Antea Group ha iniciat les tasques aquest dilluns, estudiant el pou

Planta embotelladora d'Aigua d'Arinsal. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

L'empresa francesa especialitzada en tractaments mediambientals, Antea Group, ha iniciat aquest dilluns els treballs d'investigació sobre el terreny de la contaminació de la font d'Arinsal que va provocar un important brot de gastroenteritis amb milers d'afectats a Catalunya i el posterior tancament de la planta embotelladora.

Durant aquesta setmana, els experts contractats pel Govern estan desenvolupant les seves tasques, estudiant el pou de captació i duent a terme una enquesta mediambiental.

Segons ha informat l'executiu a través d'un comunicat, està previst que durant el mes de gener s'executi un estudi dels traçadors en els quals s'invesigaran les possibles relacions hidràuliques existents entre el medi superficial de la font i la captació. També s'avaluarà la possible relació hidrogeològica entre els probables focus emissors i la font, així com la vulnerabilitat del pou.

Antea Group és una societat francesa d'enginyeria internacional i gabinet d'assessoria mediambiental i la divisió de Toulouse de la companyia és l'encarregada de dur a terme les investigacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00