Sociedad
SUCCESSOS

El jutge del cas Nadia reclama que li entreguin el passaport de la petita

També ha demanat a la Fiscalia si cal sol.licitar mesures civils com ara demanar la custòdia per protegir la nena però el fiscal, de moment, no hi veu cap risc i no ho veu necessari

Imatge de la bústia de la Fundació Nadia Nerea a Fígols, a l'Alt Urgell. / ACN

Organyà

El magistrat d'instrucció número 1 de La Seu d'Urgell ha requerit a la Fiscalia si cal sol.licitar l'adopció de mesrues civils en relació a la Nadia. Segons han explicat fonts del TSJC, es tracta de mesures de protecció de la petita -entre elles,  la custòdia- per assegurar-se que està ben cuidada i rep els tractaments que requereix la seva malaltia.

La fiscalia, no obstant, ja ha contestat que això no és necessari perquè no hi veu risc. I per tant, no la demanaran, per ara. No obstant, seguiran vigilants sobre l'evolució del cas.

El jutge també ha demanat que li entreguin el passaport de la Nadia per evitar que surti de l'Estat si el forense requereix la seva presència per comprovar el grau de gravetat de la seva malaltia. De moment, el jutge que porta aquest cas encara no ha rebut cap documentació de la requerida sobre els diagnòstics i tractaments mèdics que ha rebut i als quals s'hi han dedicat suposadament els milers d'euros que s'han recaptat per curar la nena.

El que sí hi ha hagut és declaracions de la mare, Margalida Garau, a Espejo Público d'Antena 3 on ha dit que confia amb el seu home, Fernando Blanco, relacionat anys enrere en un cas d'estafa. "No s'ha quedat res" del recaptat per la Nadia, ha dit la mare, qui ha reconegut que es van equivocar "en exagerar la història i anar a especialistes que fan coses experimentals i no demanar-ne els papers".

La mare de Nadia ha insistit que volen tornar els diners a aquells que es puguin sentir enganyats però per poder-ho fer cal que abans es desbloquegin els comptes per part del jutjat de La Seu (que va decidir bloquejar-los dilluns passat).

L'alcalde d'Organyà, Cel.lestí Vilà, en declaracions a Ràdio Lleida ha dit aquest dimecres que no té constància de gent del poble que li hagi reclamat res encara a la família de la Nadia. "Ni oficialment m'han comunicat res". La raó d'aquesta no reacció del poble: "estem expectants a veure què passa. Son molts anys col.laborant, fent tot tipus d'actes per recaptar fons per la nena". I ara són encara molts els que no es poden creure que la seva solidaritat era per una causa, com a mínim, exagerada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00