Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad
TARRAGONA

La Sala Trono tanca i busca un espai alternatiu per continuar

El públic ja no podrà entrar més al mític espai de la Part Alta, però l'esperit de producció teatral continuarà a Tarragona en un altre indret que encara està per definir.

Sala Trono de Tarragona. / Eva Hidalgo

Tarragona

Punt i final a més de 14 anys de programació teatral alternativa de petit format a la ciutat. La Sala Trono tancarà definitivament les seves portes, ja que s'han de fer reformes que farien molt complicat a nivell arquitectònic el fet de poder-hi continuar actuant.

Ara bé, això no vol dir que el projecte s'acabi: els seus impulsors volen continuar oferint propostes al públic tarragoní i creant nous espectacles. De la mà de l'ajuntament estan buscant nous espais, però mentre no el tinguin continuaran la seva activitat en altres escenaris. Segons Joan Negrié, el director de la Sala, “volem continuar produint teatre de petit format contemporani a Tarragona, amb marca i segell Tarragona i que es pugui exportar a fora de la ciutat”.

El comiat

El 12 de gener estrenaran la que serà la darrera creació pròpia a la Trono, que portarà per títol "Això és tot" i estarà interpretada per Oriol Grau i Pau Ferran. A més, a cada representació hi haurà actors convidats de la companyia Trono Villegas i d'altres formacions que hagin format part d'alguna manera de la Sala al llarg de la seva història. Explicarà la història de dues germanes bessones: la Sala i la Trono, una de les quals no porta gens bé l'envelliment.

Es podrà començar a veure a principis d’any però no tenen data de finalització. Segons Grau, “es farà fins que el públic vulgui”, tot i que es marquen el final de temporada com a topall.

Llarga vida

Des del 2003, la Trono ha tingut una ocupació mitjana del 80% i ha produït 14 espectacles que després s'han pogut veure a Barcelona i també a l'altra punta de món, com per exemple el "You say tomato" a Argentina.

Negrié assegura que són les creacions pròpies les que els han permès fer un coixí econòmic, ja que la sala com a tal “no és rendible”. És per això que el proper destí haurà de tenir un aforament més gran que l’actual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00