Sociedad
MEDI AMBIENT

Apapma estudia accions legals pel sobrecost del forn incinerador

L'entitat fa públic un informe del Govern en què es demostra que es va escollir la pitjor ubicació

El president d'Apapma, Carles Iriarte, és entrevistat a El Balcó.

El president d'Apapma, Carles Iriarte, és entrevistat a El Balcó.

06:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720161213172752/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

L'informe del sobrecost del Forn Incinerador demostra que es va escollir "la pitjor ubicació" i Apapma estudia accions legals.

La famosa auditoria sobre CETRASA reclamada per l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) - i que va acabar als Tribunals- sobre el sobrecost del forn incinerador, ha arribat finalment a les seves mans.

Les xifres mostren que el sobrecost va ser de més de 22 milions d’euros. El forn havia de costar gairebé 47 milions, i finalment va superar els 69 milions.

Un dels motius de l'augment de la despessa va ser l’encariment de les obres de construcció per l'ubicació escollida.

En aquest sentit, el president d'Apapma, Carles Iriarte, ha dit que l'auditoria dóna la raó a la reivindicació històrica de l'associació dient que el forn no s'havia d'ubicar a la Comella.

Iriarte ha dit que l'auditoria deixa clar que els Governs liberals d'aquell moment - el d'Albert Pintat i Marc Forne - van estar informats del sobrecost, tanmateix no consta que duguessin a terme accions per evitar-ho.

A Apapma no l'ha sorpès l'informe, tot i que els hi ha aportat informació detallada que desconeixien, com que les accions que van vendre els socis andorrans a FEDA estaven "sobrevalorades". Ara, els advocats de l'associació estan estudiant l'informe i posteriorment decidiran si duran el cas a la fiscalia o empendran accions judicials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00