Sociedad

Girona, zona de risc per conduir

Girona, juntament amb Lleida, és la demarcació catalana amb més quilòmetres de carreteres amb risc alt o molt alt d'accidents. Amb tot, en el rànking dels 10 trams de carreteres amb més risc, només n'hi ha una de les comarques de Girona: la de Torroella de Montgrí a l'Estartit.

Girona

És la recta de 5’5 kms que uneix Torroella i l'Estartit, una carretera comarcal molt estreta, amb alguns trams amb poc voral i que en molts punts obliga a fer girs a l'esquerra, parant el cotxe al mig perquè no hi ha ni rotondes.

Segons les dades d'aquest estudi, el número absolut d'accidents amb morts o ferits greus no és molt alt (entre un i dos a l'any) però tenint en compte les condicions en què es troba i que és una via poc transitada a l’hivern però que registra moltes cues a l’estiu, el risc es considera elevat.

Aquesta és l'única carretera gironina que figura entre les 10 catalanes amb més risc, però sumant tots els quilòmetres de vies perilloses, Girona, juntament amb Lleida s'emporta la palma com explica Lluís Puerto, el director tècnic de la Fundació RACC.

Lluís Puerto, director tècnic de la Fundació RACC

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000128323/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El mateix estudi del RACC fa un rànking també dels trams amb més accidents amb camions implicats. La prohibició de circular per l’N-II a Girona ha fet desaparéixer aquesta carretera dels 10 primers llocs de Catalunya amb més sinistralitat.

En canvi, a la llista de carreteres amb més accidents de moto, hi figura la que va de Blanes a Tordera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00