¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Vuit hospitals de l'ICS no han aplicat bé els protocols d'atenció a immigrants sense papers

Salut reconeix que hi ha hagut 7 casos en què s'ha cobrat erròniament. Els treballadors de Bellvitge, Vall d’Hebron, Trueta, Arnau o Joan XXIII rebran formació.

El Joan XXIII de Tarragona, un dels hospitals on s'ha incomplert el protocol per atendre immigrants i refugiats /

Els 8 grans hospitals de l'Institut Català de la Salut no han aplicat correctament el protocol per atendre a urgències a refugiats o immigrants sense papers, tal com va revelar SER Catalunya. En concret es tracta d'una instrucció, vigent des del 30 de setembre, que permet que els immigrants que no tenen empadronament ni targeta sanitària puguin ser atesos sense haver de pagar. Han de demostrar documentalment que no tenen ingressos ni propietats al seu nom.

El departament de Salut ha comprovat que en aquests centres els treballadors han seguit funcionant com si no existís aquest protocol. I en principi, no cobraven cap urgència seguint la màxima del departament de Salut que considera l'atenció un dret universal. Però en almenys 7 casos, la Plataforma per l'Atenció Sanitària Universal a Catalunya ha demostrat que alguns centres van cobrar pel servei. Després d'una reunió amb aquesta entitat, el departament de Salut admet que es tracta d'errors humans perquè els treballadors d'alguns hospitals van tractar aquests pacients com si fossin turistes, un col·lectiu que sí que està obligat a pagar la factura.

Un cop identificat aquest problema, el departament de Salut s'ha compromès a donar formació perquè això no torni a passar. Segons ha pogut saber SER Catalunya, ho farà entre el personal dels hospitals de Bellvitge, Vall Hebron, Viladecans, Trueta, Can Ruti, Verge de la Cinta de Tortosa, Joan XXIII de Tarragona i Arnau de Vilanova de Lleida.


Fe de errores

ue

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?